“BİRLİKTEN AKUT DOĞAR” ÇOCUK TİYATROSU (2013-2014)

“Risk ve Afet Bilinci ile Yetişen Nesiller Depreme Hazır” sloganıyla yola çıkan ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu tarafından verilen hibe desteği ile seyircileriyle buluşan AKUT VAKFI Kültür Sanat Kulübü Çocuk Tiyatrosu Topluluğu, korku kültürünü güvenli yaşam kültürüne dönüştürmeyi amaçladığı çocuk oyunu “BİRLİKTEN AKUT DOĞAR” ile proje süresince 2.765 öğrencimize oyun, 10.000 öğrencimize ise oyunun bilinçlendirme kitapçığı ve seminerler yoluyla ulaşmıştır.

Oyun içeriği ve kitapçık alt yapısı AKUT VAKFI Seminer Birimi gönüllüleri tarafından oluşturulan bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Nasuh Mahruki’nin Kaleminden…

Çocuklara armağan ettiğimiz “BİRLİKTEN AKUT DOĞAR” adlı çocuk oyunu, toplumun afetlere karşı daha bilinçli olması için gösterdiğimiz çabalardan sadece biri. Daha önce de çocuklarla ve/veya çocuklara yönelik pek çok proje gerçekleştiren AKUT VAKFI, bugünün çocuklarının yarının liderleri olduğunu ve geleceğimizi ancak onlarla birlikte kurtarabileceğimizi unutmadan, çocuklarımıza dönük özgün projeler üretmeye büyük önem veriyor.

Çocuklarımızın afetler, acil durumlar, depremler ve bütün bunların üstünde güvenli yaşam kültürü ile yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırladığımız bu özgün projeyle, Türkiye’mizin afete dayanıklı bir toplum olmasına katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize.

Nasuh Mahruki

AKUT Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı