GELECEK NESİLLER AKUT’LA AFETLERE HAZIRLANIYOR (2013-2014)

AKUT Vakfı’nın İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Gelecek Nesiller AKUT’la Hayata Hazırlanıyor” projesi, gelecek nesillerin afetlerden daha az zarar görmesi için afetlere hazırlıklı bir toplumun temellerini oluşturmak, çocukları gençlik çağlarından itibaren afetlerle mücadelede gönüllü örgütlenmelere destek olmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında İstanbul’da bulunan 15 ilkokul ile 15 lisede 90 Deprem Bilinçlendirme Semineri verilmiş; toplam 12.000 öğrenci ile 8.450 öğretmene ulaşılmıştır. Ayrıca 15 ilkokulda “Toplumsal Değerler” eğitimi ile 300 öğrenci, 15 lisede “Afet Bilinçlendirme” eğitimi ile 300 öğrenci projeye dahil edilmiştir.

Projenin en büyük çıktılarından biri “Mahallemizi Birlikte Kurtaralım” isimli bir kutu oyunu ile “Bizim Çocuklar” isimli, bir çizgi film olmuştur. Hem kutu oyunu hem de çizgi film, AKUT Vakfı’nın misyonu ve değerlerine uygun olarak özel tasarlanmıştır. Yanı sıra proje sonunda bir çalıştay gerçekleştirilmiş, çalıştayda afetler hakkında doğru bilinen yanlışlar, adet psikolojisi, afet sonrası çocuk ve gençlerde ruhsal travma, medya yayınlarının çocuklar üzerindeki etkisi konularında panel ve atölye çalışmaları düzenlenmiştir.